Indiase ambassade viert 76e verjaardag onafhankelijkheid van India

De ambassade van India, Paramaribo, vierde dinsdagochtend 15 augustus de 76e verjaardag van de onafhankelijkheid van India.

Dit is de eerste viering nu India de periode van Amrit Kaal ingaat – de volgende 25 jaar van vrijheid wanneer India in 2047 ernaar streeft een ontwikkeld land te zijn. Ambassadeur Dr. Shankar Balachandran hees de nationale vlag tijdens een ceremonie op het terrein van de Kanselarij, gevolgd door het voorlezen van de toespraak van de president van India tot de natie.

Als onderdeel van de lopende Mission Life (Lifestyle for Environment – LiFE), een visionair initiatief geïntroduceerd door de premier van India, Shri Narendra Modi, tijdens COP 26, sprak de ambassadeur Dr. Shankar Balachandran over milieubewustzijn. Dit werd gevolgd door een boomplantactiviteit bij de kanselarij en de ambassaderesidentie. De ambassadeur moedigde alle aanwezigen sterk aan om het belang van Mission LiFE te omarmen, een duurzame levensstijl aan te nemen door afval te minimaliseren, plastic voor eenmalig gebruik af te wijzen, energie en water te besparen en duurzame voedselsystemen te promoten.

Om India’s ‘Eenheid in verscheidenheid’ te laten zien, presenteerde de diaspora liedjes en reciteerde gedichten in Hindi en Bengaals. Als onderdeel van een verhaal over ‘Mitti ki khushboo Mitti ke yaaden’ (geuren en herinneringen aan aarde), herinnerde een PIO-gemeenschapslid, de heer Bhagwan Panday, zich zijn bezoek aan zijn voorouderlijk dorp in UP en maakte een PowerPoint-presentatie met foto’s van zijn bezoek.

Mr. Henry Ravindredath Ori, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur was de hoofdgast. Dr. Dewanchandrebhose Sharman, plaatsvervangend voorzitter van de Nationale Assemblee van Suriname, was de eregast.

Meer dan 150 gasten, waaronder districtscommissarissen, hoge functionarissen van de regering, Indiase staatsburgers, vrienden van India, leden van de Indo-Caribbean Association, ambtenaren van de ambassade en hun familieleden namen deel. De Indiase gemeenschap in de tegelijkertijd geaccrediteerde landen, Barbados, St. Lucia en St. Vincent en de Grenadines, markeerde het evenement ook met afzonderlijke vieringen.

error: Kopiëren mag niet!