Fatima school weer ondersteund door Kiwanis Club

De Kiwanis Club Paramaribo Central heeft weer het project “Uitreiking Motivatiepakketten” uitgevoerd voor de kinderen van de O.L.V. Fatimaschool, in het bijzonder behoeftige kinderen en zij die opvielen vanwege hun buitengewone prestaties. 

Het doel van dit jaarlijks terugkerend project is om de kinderen van met name de 4de klas, te motiveren hun uiterste best te doen om zo een kans te maken om aan het eind van het schooljaar in aanmerking te komen voor een volledig schoolpakket en een certificaat van de Kiwanis. Dit jaar heeft de Kiwanis Club de school dinsdag 15 augustus een bezoek gebracht. 

Het schoolpakket bevat de basisschoolspullen waarmee de kinderen het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. Dit bestaat uit een schooltas, schriften, pennen, potloden, kaftpapier, een liniaal en een huiswerkboekje. 

“Wat me opviel is dat een van de meisjes ons vertelde, dat zij 2 jaar terug ook al in aanmerking was gekomen voor een pakket en dat haar zus ook eerder zo’n pakket heeft mogen ontvangen”, zegt Rugia Bergraaf, voorzitter van de Commissie Jeugd, “Dit stemt ons goed en motiveert ons om door te gaan met het project”, aldus Bergraaf. 

Enkele jaren terug heeft de Kiwanis Club Paramaribo Central ook een kleuter toiletgroep voor de school gerealiseerd. De Fatima school heeft veel meer nodig  en de club roept donateurs en bedrijven op om de school een handje toe te reiken.

error: Kopiëren mag niet!