Directoraat Veeteelt informeert veetransporteurs over wet- en regelgeving

Het directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft onlangs een informatiesessie gehouden voor transporteurs van vee in het kader van de (her)registratie van transporteurs van landbouwhuisdieren en (her)keuring van vervoermiddelen van landbouwhuisdieren voor commercieel gebruik. Volgens de waarnemend directeur Veeteelt, drs. Anand Chotkan, was het doel van de informatiesessie om de transporteurs van vee uitvoerig te informeren over de (her)registratie en (her)keuring om zodoende uitvoering te kunnen geven aan artikel 13 Wet Dierenwelzijn (S.B. 2017 no 4).

In dit artikel is opgenomen dat bij het vervoeren van landbouwhuisdieren het belangrijk is de nodige veiligheidseisen in acht te nemen met betrekking tot de gezondheid en welzijn van het dier. Conform artikel 13 zijn volgens de Veeteelt-directeur in samenspraak met een aantal transporteurs richtlijnen opgesteld ter bescherming van de dieren.

Ruim 80% voldoet aan de gestelde voorwaarden, waardoor met een minimale investering de nodige aanpassingen gepleegd kunnen worden. Volgens Chotkan hebben de veetransporteurs tussen nu en januari 2024 de ruimte om die aanpassingen te plegen conform de richtlijnen.

Directeur Chotkan heeft na de informatiesessie afgesproken met de transporteurs van vee om binnen twee weken de nodige input aan hem te doen toekomen, zodat de richtlijnen gezamenlijk doorgenomen en gedragen wordt door deze branche.

error: Kopiëren mag niet!