Eerste openbare vergadering Jeugdraad Suriname verdaagd: ordereglement niet goedgekeurd

De Jeugdraad Suriname (JRS) heeft zaterdag 12 augustus in de Congreshal haar eerste openbare vergadering gehouden, maar die werd kort na aanvang weer verdaagd vanwege het feit dat het ordereglement nog niet was goedgekeurd. Op deze vergadering zouden leden zich verkiesbaar mogen stellen voor de functies van voorzitter en ondervoorzitters. Ook zou er een verkiezingscommissie worden benoemd. 

Fungerend voorzitter Ceejay Wiebers verdaagde de vergadering naar een nog nader te bepalen datum. Wiebers trad op als fungerend voorzitter, omdat hij het oudste Jeugdraadslid is in leeftijd.

Over het ordereglement heeft de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Steven Mac Andrew, de instructie gegeven aan de leiding van het Nationaal Jeugd Instituut om alle onduidelijkheden te bespreken met de leden van de Jeugdraad Suriname en het in een huishoudelijke vergadering te adopteren.

Afgezien van de ondersteuning die gegeven zal worden aan de uitvoering van de taken van de Jeugdraad, zal het ministerie de Jeugdraadsleden blijven trainen en begeleiden om een goede job te doen voor de doelgroep die zij vertegenwoordigen.

error: Kopiëren mag niet!