“Het wordt steeds moeilijker om een zaakje in deze tijd draaiende te houden”

“Het wordt steeds moeilijker om een zaakje in deze tijd draaiende te houden. Het binnenkrijgen van klanten gaat al zo moeilijk. Zelfs reclame via social media maken en me producten daar te promoten lukt niet. Hoe moet ik dan overleven en mijn vaste lasten betalen. Mijn leven raakt hierdoor uit balans”, zegt Manorma. 

Zij heeft een kledingshop en waar zij grotendeels dameskleren, pangi’s , schoenen en tassen verkoopt. Door de steeds stijgende kosten in het land is zij genoodzaakt geweest om haar enige medewerker te ontslaan en ook extra producten toe te voegen aan haar collectie. Daarnaast is zij ook gestart met het promoten van haar zaakje via Facebook. Maar ook dat verloopt stroef. 

“Ik wil de deuren van mijn winkel niet dicht doen, omdat dit mijn enige bron van inkomen is. Ik heb wel plannen om met iets anders te starten, maar daarvoor heb ik meer bedenktijd nodig. Ik hoop alleen dat het in de komende tijd beter zal gaan”, stelt zij.

Een andere kleine onderneemster, Sara, vertelt dat zij het nog kan redden. “Ondanks dat er weinig aanloop is, lukt het nog om mijn werknemers en mijn vaste lasten op tijd te betalen. Maar ik hou er wel van over om iets voor mezelf te kunnen doen. Het is gewoon een survival mode waar je werkt om je zaak gewoon draaiende te houden. Meer lukt niet. M’n prijzen heb ik recent ook aangepast, maar daar moet je ook rekening mee houden dat je niet overdrijft. Anders gaan de klanten helemaal niet komen. Bepaalde klanten begrijpen het wel, maar het gros houdt daar geen rekening mee”, zegt Sara.

TM

error: Kopiëren mag niet!