IMF tevreden over Suriname’s inspanningen ter uitvoering herstelprogramma

De IMF-missie die Suriname deze week heeft bezocht, keert tevreden terug. Het team is onder de indruk van Suriname’s inspanningen om het door het Internationaal Monetair Fonds ondersteunde herstelprogramma zo goed mogelijk uit te voeren, zo bericht althans de Communicatie Dienst Suriname (CDS). 

“We waren er voor een korte tijd, maar het was een voldoening om te zien hoe toegewijd Suriname is in het uitvoeren van het programma, het herstellen van de economie, creëren van werkgelegenheid en het versterken van de meest kwetsbaren in de samenleving.” Zo sprak Bruno Saraiva, ‘Alternate Executive Director’ van het IMF vrijdag op de afsluitende persconferentie bij het ministerie van Financiën en Planning.

Saraiva is de tweede uitvoerende directeur van het IMF-kantoor Brazilië, waar Suriname toe behoort. Hij stelde het een eer te vinden om binnen het IMF-board Suriname te mogen vertegenwoordigen. “Wij zijn zeer ingenomen met de toewijding van de Surinaamse autoriteiten om dit programma uit te voeren”, zei hij.

Suriname heeft heel wat maatregelen doorgevoerd, die voor andere landen moeilijk zouden zijn. “Ze zijn niet allemaal populair, maar wel nodig”, aldus IMF Mission Chief Anastasia Guscina,, die vorderingen merkt in de economie. Ze zei, dat er een goede samenwerking is met het ministerie van Financiën en Planning en de Centrale Bank van Suriname. Guscina is ervan overtuigd, dat Suriname alles in orde zal hebben om de volgende doelstellingen te halen.

error: Kopiëren mag niet!