NDP, BEP en NPS willen vergadering over investeringsplannen Staatsolie

Leden van de fracties van de NDP, BEP en de NPS hebben in een schrijven aan Assembleevoorzitter Marinus Bee gevraagd om een openbare vergadering uit te schrijven ter bespreking van de voorgenomen investeringen van Staatsolie op het vlak van energieopwekking door Staatsolie Power Company Suriname (SPCS).  

Ze zeggen de vergadering aan te vragen, omdat 2 weken nadat een schrijven is verstuurd naar de president voor informatie, nog geen schriftelijke reactie is gegeven. Een andere reden voor de aanvraag van de openbare vergadering zijn de bevindingen van de Technische Werkgroep van de EBS Tarieven Commissie op de investerinsplannen van Staatsolie. Op grond van deze bevindingen zeggen de Assembleelden van de NDP-, BEP- en de NPS-fractie dat de voorgenomen investeringen een ingrijpend karakter hebben.

Daarnaast zou hun de informatie hebben bereikt, dat gedurende de droge tijd alvast een aanvang gemaakt zal worden om de huidige generatoren van de Afobaka waterkrachtcentrale te verwisselen. Het lijkt volgens de Assembleeleden nu het juiste moment om het Energie Sector Plan (ESP) te bespreken, omdat de plannen op basis hiervan zijn opgemaakt.

Gelet op het effect van deze investeringen evenals het rendement van de beoogde investeringen op de huidige energietarieven, wordt het noodzakelijk geacht dat de regering op zo kort mogelijke termijn de volksvertegenwoordiging informeert over het bovenstaande. De sociaal-economische situatie is volgens de Assembleeleden van dien aard. dat de verhoging van energietarieven als gevolg van de investeringen naar hun inziens ongetwijfeld weer zullen leiden tot een reeks prijsverhogingen van producten en diensten. Die zullen funest zijn voor de reeds verpauperde samenleving, aldus de leden van de fracties van de NPD, BEP en NPS in de Nationale Assemblee in hun schrijven aan voorzitter Marinus Bee.  

SS

error: Kopiëren mag niet!