Na beschuldigingen van wangedrag: festival waar Lizzo zou optreden is geannuleerd

Het ‘Made In America festival’, waar Lizzo (35) de topact zou zijn, is geannuleerd. Dat maakten de organisatoren dinsdag bekend. Het festival zou initieel plaatsvinden op twee en drie september in Philadelphia, in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Maar, werd wegens “ernstige omstandigheden” afgelast. Het nieuws komt slechts een week nadat de Amerikaanse zangeres werd aangeklaagd voor wangedrag. “Door ernstige omstandigheden waar de productie geen controle over heeft, zal het ‘Made In America festival’ niet langer plaatsvinden”, liet de organisatie weten op X (voorheen Twitter). “Deze beslissing was moeilijk en is niet lichtzinnig genomen.” Alle tickethouders krijgen hun geld terug. Het festival zal volgend jaar opnieuw terugkeren. Het optreden op het ‘Made In America festival’ was het eerstvolgende concert van Lizzo. 

De ‘About Damn Time’-zangeres ligt momenteel serieus onder vuur nadat ze door drie achtergronddanseressen – Arianna Davis, Crystal Williams en Noelle Rodriguez – werd aangeklaagd voor seksueel wangedrag, het creëren van een vijandige werkomgeving en bodyshaming. De aantijgingen zijn niet mis.

Zo zou Lizzo tijdens een avondje uit in de ‘Bananenbar’ in Amsterdam verschillende van haar personeelsleden onder druk gezet hebben. Al werd dat statement al snel ontkend door de club in Amsterdam. Daarnaast zou de zangeres haar zwarte danseressen anders behandelen dan haar witte teamleden en een danseres ontslagen hebben wegens gewichtstoename. “Het lijkt in te druisen tegen alles waar de zangeres in het openbaar voor staat. Ze nagelt haar dansers aan de schandpaal en vernedert op een manier die absoluut demotiverend is”, klinkt het steevast in de aanklacht. 

error: Kopiëren mag niet!