President Santokhi ontvangt rapport ‘Bestrijding rattenplaag’

President Santokhi heeft zaterdag tijdens zijn werkbezoek aan Nickerie het eindrapport ‘Bestrijding rattenplaag’ in ontvangst genomen. Districtscommissaris Senrita Gobardhan van Nickerie, onder wiens leiding de commissie ‘Bestrijding rattenplaag’ valt, heeft persoonlijk een exemplaar van het rapport aan de president overhandigd op het commissariaat. Ze heeft eveneens een exemplaar overhandigd aan minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en parlementslid Harriet Ramdien, die namens Assenbleevoorzitter Marinus Bee het verslag in ontvangst nam, aldus een persbericht van de Communicatie Dienst Suriname, CDS.

Volgens Gobardhan is het rapport bedoeld om verdere ondersteuning te bieden aan het beleid van de regering zodat voortijdig ingespeeld kan worden wanneer dergelijke incidenten zich voordoen. “De rattenplaag is hiermee niet weg, het blijft, maar wij hebben het wel onder controle. Hiermee willen wij in de toekomst voorbereid zijn op een eventuele calamiteit”, benadrukte de districtscommissaris. 

De aanbevelingen die zijn gedaan moeten ertoe leiden dat de plaag inperkt blijft, maar wat die aanbevelingen zijn wordt niet door de CDS vermeld.

President Santokhi zei dat alle aanbevelingen meegenomen zullen worden naar de regeringsraad, waar zij verder besproken en uitgewerkt worden. “Als dit weer gebeurt, welke zijn dan de stappen die genomen moeten worden. Natuurlijk moeten we stappen ervoor zijn, maar dan moet eenieder weten wat te doen en welke preventieve maatregelen getroffen moeten worden.”

Het staatshoofd zegt dat de regering ook nagaat hoe boeren in de toekomst gecompenseerd kunnen worden die eventuele schade oplopen als gevolg van een plaag of gevolgen van klimaatverandering, zoals zware regen, droogte of overstromingen.

error: Kopiëren mag niet!