33 nieuwe boswachters voor SBB

De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is 33 nieuwe boswachters rijker. Deze nieuwe lichting boswachters, die met goed gevolg de boswachtersopleiding hebben afgerond, ontvingen op 3 augustus hun diploma en beloofden middels een eedaflegging, zich trouw in te zetten voor land en volk. 

Dit alles vond plaats in aanwezigheid van minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) Dinotha Vorswijk, de algemeen directeur van de SBB, Stanley Betterson, vertegenwoordigers van Conservation International-Suirname (CI), Jan Starke Opleiding & Ontspanningscentrum (JSOOC) en de Bond Personeel Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (BPSBB). 

De SBB heeft als voornaamste taak, het controleren en zorgdragen voor toezicht op de houtkap. Om deze taak goed uit te kunnen voeren, is capaciteit en mankracht nodig. In dit kader heeft de SBB na elf jaren weer de boswachtersopleiding in het leven geroepen. De opleiding is formeel in maart 2022 van start gegaan met steun van Conservation International (CI), die de totstandkoming van de opleiding financieel heeft bijgestaan.

Naast CI is er ook een goede samenwerking geweest met JSOOC en andere non-gouvernementele organisaties. De opleiding bestond uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het praktisch gedeelte was in de vorm van een survival camp van 11 t/m 17 april 2022. 

error: Kopiëren mag niet!