KPS: Repressieve en preventieve maatregelen om criminaliteit in te dammen

Het Monitoringsteam Veiligheid Ondernemers heeft donderdag 3 augustus een ontmoeting gehad met waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname, KPS, commissaris Ruben Kensen en de ressortcommandanten van Regio Midden. Het doel van deze ontmoeting was om van gedachten te wisselen over een pilotprogramma met betrekking tot de algemene veiligheidsmaatregelen binnen Paramaribo en Wanica, die al effectief zijn. 

De veiligheid zal gericht zijn op repressieve en preventieve maatregelen om de criminaliteit beheersbaar te maken danwel in te dammen. Alle actoren die betrokken zijn in de verschillende ressorten, zoals de samenleving, het bedrijfsleven, security bedrijven, het Command Center, de ressort commandanten en buurtmanagers, zullen een bijdrage moeten leveren aan dit project voor de totstandkoming van een veilig Suriname.

De bedoeling is, dat deze actie een landelijk karakter krijgt, waarbij ook de reservepolitie een belangrijke rol zal vervullen. Aan de gemeenschap wordt gevraagd zeer oplettend te zijn bij het waarnemen van verdachte omstandigheden en het Command Center en/of de politie binnen hun woongebied direct daarvan op de hoogte te stellen, aldus het KPS in een persbericht. 

Volgens de voorzitter, commissaris van politie Orlando Jacott, zullen ook nieuwe suggesties worden aangedragen aan de minister, zoals een buurt WhatsApp-groep die beheerd zal worden door de desbetreffende ressort commandant.

error: Kopiëren mag niet!