“Surinaamse boyscouts met vertraging aangekomen bij Wereld Jamboree in Zuid-Korea, ze maken het goed”

“De scouts maken het goed. Ze zijn met vertraging aangekomen in Zuid-Korea. Ze zijn intussen al op het kamp. Ze hadden wat vertragingen al vanuit Suriname, daarna Schiphol, in Frankrijk moesten ze zelfs een nachtje overnachten. Maar, intussen zijn ze heel goed in Zuid-Korea aangekomen, ze slapen nu.” Dit zegt Hoofd Kwartier Commissaris Rudi Esajas donderdagmiddag in gesprek met Dagblad Suriname.

(Een paar Surinaamse scouts na aankomst met scouts uit Italië)

Zo’n 400 scouts onwel geworden door de hitte

De redactie had de heer Esajas benaderd naar aanleiding van berichten in internationale media, dat zeker 400 scouts woensdag onwel geworden door de hitte op de Wereld Jamboree. Onder hen ook zo’n acht Nederlanders. Twee Nederlandse scouts moesten zelfs naar het ziekenhuis.

Tot 12 augustus komen 43.000 scouts uit bijna 160 landen naar het evenement.

Bij de openingsceremonie werden veel mensen al door de hitte bevangen. Een aantal deelnemers viel flauw. De brandweer heeft de leiding daarna gevraagd de ceremonie te beëindigen.

Het is momenteel uitzonderlijk warm en nat in het Zuid-Koreaanse Saemangeum, waar de Wereldjamboree wordt gehouden. Het kwik is er opgelopen tot 38 graden.

Surinaamse scouts in goede gezondheid

Maar, de 10 Surinaamse scouts zijn allemaal in goede gezondheid, aldus Esajas. “Kijk, wij zijn natuurlijk gewoon aan iets hogere temperaturen. Tot op dit moment gaat het met onze mensen heel goed. We hebben ze wat extra instructies gegeven hoe daarmee om te gaan. Maar, ik kan bevestigen, dat ze in Zuid-Korea zijn aangekomen en dat ze het heel goed maken.”

(Op de foto’s poseren een paar Surinaamse boyscouts met boyscouts uit India (top) en Italië vlak na aankomst in Zuid-Korea)

PK

error: Kopiëren mag niet!