70-jarige bromfietser zwaargewond na te zijn aangereden door dronken Nederlandse automobilist

De politie van het bureau Kwatta heeft dinsdag 1 augustus de 42-jarige Nederlander H.E. aangehouden, nadat hij in beschonken toestand een zware aanrijding had veroorzaakt met een bromfietser op de Sophia’s Lustweg ter hoogte van pand 47 in het district Wanica.

Na de melding van een aanrijding tussen een auto en een bromfietser gingen agenten meteen naar de plek voor onderzoek. Bij aankomst troffen agenten  het slachtoffer L.H. (70) met zwaar lichamelijk letsel op het wegdek aan. 

Uit het voorlopig onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de veroorzaker H.E. met zijn auto over de Sophia’s Lustweg reed. Hij kwam vanuit de richting van de Derde Rijweg en reed naar de Vierde Rijweg. Plotseling verloor hij de controle over de besturing van de auto en kwam op de rijhelft van de bromfietser terecht, die in tegenovergestelde richting reed, met als gevolg de aanrijding. 

Met een ambulance werd L.H. afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij werd daar aan beide benen geopereerd.

De veroorzaker van de aanrijding, die onder invloed van alcohol verkeerde, was niet aanspreekbaar en werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau. Hij kon op een daartoe strekkende vraag geen rijbewijs tonen. Nadat hij nuchter was, werd hij voorgeleid waarna hij, na afstemming met het Openbaar Ministerie, door de politie in verzekering is gesteld. 

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!