Rotary Club van Paramaribo Residence (RCPR) daagt naaimachines over

Het “I-Syi Empowering Girls Project”, dat door RCPR in november 2022 is gelanceerd in samenwerking met de Stichting A.L. Waaldijkcollege, is met succes voltooid. Dit project geeft uitvoering aan het Empowering Girls initiatief dat wereldwijd door Rotary International is uitgerold.

Het Waaldijkcollege heeft trainingen verzorgd in Paramaribo voor ten minste 25 meisjes en vrouwen in de productie van herbruikbare katoenen tassen met het logo “I-Syi”, wat in het Sranan ‘heb je gezien’ betekent.

De projectactiviteiten zijn in 2023 voortgezet, waarbij 15 deelnemers (uit Moengo, Koewarasan, Commewijne en Paramaribo) elk meer dan 100 I-Syi tassen hebben geproduceerd die met de steun van RCPR zijn verkocht. Met de opbrengst van de verkoop konden deze 15 deelnemers hun eigen naaimachine kopen. De naaimachines zijn op 26 juli 2023 overhandigd. De dames kunnen nu met hun eigen naaimachine als kleine ondernemer zelfstandig verder.

RCPR zet de volgende stap met het I-Syi project – fase 2: de training en productie van herbruikbare katoenen maandverband, die in augustus 2023 van start zal gaan.

error: Kopiëren mag niet!