Vismale start ontbossen terrein voor Project Resocialisatie opvangcentrum dak- en thuislozen

Louis Vismale, van Stichting 1 voor 12, is geruime tijd bezig met activiteiten voor het opzetten van een opvangcentrum genaamd “Yepi de ete” ten behoeve van het resocialiseren van dak- en thuislozen. Komende week starten de werkzaamheden voor het ontbossen van het stuk grond, dat ver buiten de stad achter Zanderij ligt, waar het gebouw zal komen te staan. Vismale geeft aan, dat hij dit op eigen kosten doet. Daarna zullen de andere activiteiten voor de bouw van de opvang van start gaan. 

Resocialisering van dak- en thuislozen is een proces dat tot doel heeft de daklozen opnieuw te integreren in de samenleving. Dit kan door middel van diensten en ondersteuningen, zoals toegang tot voeding, huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en scholing, inkomen en werkgelegenheid, evenals sociale en gemeenschapsverbindingen.

Het resocialisatieproces kan echter complex en moeilijk zijn, omdat dak- en thuisloosheid vaak samengaat met problemen als armoede, verslaving, geestelijke gezondheidsproblemen en ervaringen met trauma of geweld. Dit maakt een geïntegreerde en holistische aanpak noodzakelijk, die niet alleen gericht is op het voorzien in basisbehoeften, maar ook op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling, herstel en sociale integratie. Daarbij zou het opvangcentrum een belangrijke rol kunnen spelen. 

Vismale geeft aan, dat het in de bedoeling ligt ook projecten te ontwikkelen op het terrein van het opvangcentrum, om zodoende financiële middelen te innen voor het centrum. Verder doet hij ook een beroep op alle actoren die voeding geven aan dak- en thuislozen, om samen te bundelen.

Wanneer het opvangcentrum gebouwd is, zal die ook bestaan uit een ruime keuken. Drie keer per week wordt door Vismale voeding verstrekt aan de dak-en thuislozen in en rondom de binnenstad. Naar zijn inschatting zijn er ongeveer 115 behoeftigen die voorzien worden van een warme maaltijd nabij Waterkant, Kerkplein en Oud Veerplein.

SD

error: Kopiëren mag niet!