Leerlingen leerjaar 9 MULO Geyersvlijt bezoeken bewoners Huize Ashiana en schenken 2 zakken rijst

Leerlingen leerjaar 9 van het MULO Geyersvlijt hebben 31 juli een bezoek aan de senioren van Huize Ashiana. Vertegenwoordigd door de 13-jarige leerling, Shakeel Dahoe, hebben de leerlingen twee zakken rijst geschonken.

Het bezoek werd gebracht in het kader van het nieuwe curriculum van het eerdergenoemde leerjaar. In dit leerjaar worden vakken verzorgd die leerlingen moeten stimuleren om zich te gaan oriënteren op de verschillende beroepen en welke werkzaamheden daar worden verricht. De bedoeling is dat zij gaan ontdekken welk beroep ze het meest aanspreekt.

Eerder brachten deze leerlingen een bezoek aan een crèche. Bij de rondleiding in Huize Ashiana is informatie verstrekt aan de leerlingen over de historische achtergronden en het doel van het seniorentehuis. Ook werd uitleg gegeven over bepaalde werkzaamheden die worden verricht. De leerlingen werden zelfs in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met enkele senioren.

Hoe hebben de leerlingen het ervaren? Volgens leerling Dahoe was het bezoek aan dit seniorentehuis niet alleen leuk, maar ook leerrijk. Hij hoopt in het vervolg iets te kunnen betekenen voor de seniore burgers van Suriname. Deze schoolactiviteit wordt dan afgesloten met een verslag dat de leerlingen moeten maken waarop zij vervolgens beoordeeld zullen worden door de vakleerkracht.

error: Kopiëren mag niet!