150 jaar Hindoestaanse Immigratie vastgelegd in jubileumboek

President Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry hebben dinsdag 1 augustus elk op het Kabinet van de President een exemplaar van een jubileumboek over 150 jaar Hindoestaanse Immigratie in ontvangst mogen nemen.

De subcommissie Hindoestaanse Immigratie is deel van de Nationale Commissie Jubileumjaar 2023, die in 2022 door de president werd geïnstalleerd onder voorzitterschap van Jack Uden. De werkgroep, die belast was met het boekwerk, stond onder leiding van John Parsadi bijgestaan door Helima Poese en Tanya Sitaram. Traditioneel wordt er bij elk jubileumjaar een boekwerk uitgegeven. Het resultaat is nu een 70 bladzijden tellend boekwerk. 

In het boek worden bekende Hindoestaanse organisaties belicht, zoals Nationale Stichting Hindoestaanse Immigratie (NSHI), Culturele Unie Suriname (CUS), de Sanatan Dharm en de Stichting Hindi Parishad.

Ook zijn vooraanstaande nazaten van de immigranten – waaronder jurist en auteur André Saheblal en Harrypersad Kanhai – geïnterviewd, omdat zij tot de nog in leven zijnde kinderen van immigranten behoren. De Surinaamse ondernemers van Hindoestaanse komaf Warsha Sardjoe, Jainanan Roopram en Roy Boedhoe komen ook aan het woord.

error: Kopiëren mag niet!