Drone valt in op Moskou

DOOR DUNCAN MIL
1 augustus 2023 – Een tweede drone-aanval in twee dagen tijd heeft een wolkenkrabber in het hart van het financiële district van Moskou aangevallen, wat de Russen eraan herinnert dat in Oekraïne gemaakte drones in staat zijn om de Russische hoofdstad te raken.

De laatste drone-aanvallen op de IQ-Quarter-wolkenkrabber in de zakenwijk Moskva-City onderstrepen de kwetsbaarheid van Moskou nu de Russische oorlog in Oekraïne zijn 18e maand ingaat.

Het Russische ministerie van Defensie zei in de vroege uren van dinsdag (1 augustus) dat het twee Oekraïense drones buiten Moskou had neergeschoten en een ander blokkeerde, waardoor het tegen de 230.000 vierkante meter grote wolkenkrabber botste en de gevel van het gebouw beschadigde.

Het IQ-Quarter, gelegen op 7,2 km ten westen van het Kremlin, bevat de kantoren van verschillende overheidsinstanties, waaronder het Ministerie van Economische Ontwikkeling. De burgemeester van Moskou, Sergei Sobyanin, zei dat de laatste aanval geen slachtoffers heeft gemaakt.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei afgelopen weekend dat “de oorlog geleidelijk terugkeert naar Russisch grondgebied”.

Mykhailo Podolyak, een Zelensky-adviseur, twitterde dat Moskou “snel went aan een volwaardige oorlog”, zonder de betrokkenheid van Kiev bij de aanval te bevestigen of te ontkennen.

error: Kopiëren mag niet!