Vakantie altijd een heerlijke tijd!

De grote vakantie staat voor de deur en de geslaagden zijn allemaal al begonnen met hun eigen vakantieplanning. Studente Viersha ging in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname in op de activiteiten die ze zelf heeft staan op haar lijstje voor de vakantieperiode, die voor haar al is ingeluid en voor sommige anderen nog voor de deur staat.

Na een lange tijd weer normaal educatiesysteem

Viersha is ervan overtuigd, dat het na een lange periode weer een gezellige vakantie wordt. Ze geeft aan dat ze zich heel lang niet in vakantiestemming heeft gevoeld. Zelf is ze geslaagd van de middelbare school. De afgebroken fysieke bezoekjes aan de school brengen na de Corona-pandemie, zitten nog vers in het geheugen van de studente. Ze vindt het leuk dat er nu eindelijk na twee jaren weer een normaal systeem is om fysiek met klasgenoten onderwijs te genieten en het schooljaar samen af te sluiten.

“Tijdens de online sessies zie je elkaar niet en het samenwerken ging nogal wat moeilijk. Met de komst van normale fysieke educatie is het weer leuk om samen met klasgenoten aan verschillende opdrachten te werken”, aldus Viersha.

Vakantie vol mogelijkheden

Viersha is nog nooit blijven zitten en heeft volgens haar het doorstroomsysteem twee jaar meegemaakt. Voor haar was het belangrijk altijd hard haar best te doen. Ze wil arts worden, maar beseft dat er nog een hele procedure op haar staat te wachten. 

De vakantie is voor haar meer dan alleen uitslapen en genieten, ze wil ouderejaars studenten leren kennen die haar graag verder in haar studie traject willen adviseren. Ze zegt dat haar medestudenten nooit iets hierover zeiden tot ze het bij ze aanhaalde. Het is belangrijk volgens Viersha om informatie te hebben over de studie die je wilt doen na de middelbare school

Motivatie voor andere studenten

Zelf neemt ze het initiatief om in de vakantieperiode jeugdigen uit haar buurt ook te motiveren om hun best te doen en net als haar hun studie in de nominale tijd af te ronden. 

Aan het eind van het gesprek met de redactie van Dagblad Suriname geeft Viersha nog het volgende te kennen: “Ik wens iedereen die een herkansing heeft succes en zeg aan alle geslaagden gefeliciteerd en maak nuttig gebruik van de vakantiedagen.”

error: Kopiëren mag niet!