Jeugdraadsleden getraind om ‘competente leiders’ te worden

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) en het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) zijn gestart met training, begeleiding en coaching van de Jeugdraadsleden tot zogenoemde ‘competente leiders’. In dit kader werd een  trainingssessie gehouden vrijdag 28 en zaterdag 29 juli. De jongeren hebben inzichten verkregen in vergadertechnieken en in communicatieve vaardigheden. 

Ze hebben middels praktijksituaties de kneepjes geleerd van effectief vergaderen, voor de vuistweg spreken, assertief communiceren, commitment verwerven, werken aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen ontwikkelen. In een vervolgtraject zijn meer trainingen ingepland. 

Directeur Mitesh Bhaggoe van het NJI wees de Jeugdraadsleden aan het begin van het trainingsweekend op het belang van de trainingen en begeleiding voor een volwaardige en effectieve jongerenparticipatie. De trainingen moeten volgens hem de leden in staat stellen om commitment te verwerven bij alle jongeren in ons land voor maatschappelijke onderwerpen die van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling van jongeren.

Het trainingsweekend was intensief, maar de jongeren waren zeer enthousiast over de verkregen inzichten. Aan het eind van de training mochten zij een certificaat in ontvangst nemen uit handen van de directeur van NJI en van de directrice van Jeugdzaken, Genti Mangroe. Zij spak de hoop uit, dat de trainingen zullen resulteren in een goed functionerende Jeugdraad voor de komende 3 jaren. 

error: Kopiëren mag niet!