Teenage Mutant Ninja Turtles

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem recensie – groenblijvende superhelden komen uit het riool, Dit nieuwe geanimeerde oorsprongsverhaal voor de reptielenjagers is onverwacht grappig, waarbij Jackie Chan, Ice Cube en Giancarlo Esposito de stemmen verzorgen.

De meest vreemde stripboekhelden zijn terug; ze zijn al decennia lang te zien in films en tv-shows, maar hun idiosyncrasie blijft verfrissend. Elk keer als ze nieuw leven worden ingeblazen, moet hun bizarre basisconcept – gemuteerde, gemaskerde, ondergrondse, misdaad bestrijdende schildpadden met een voorliefde voor pizza en de namen van Renaissancekunstenaars – opnieuw worden uitgelegd.

Dit nieuwe geanimeerde oorsprongsverhaal is verrassend grappig, met een stijlvol somber design. Geregisseerd door Jeff Rowe, en mede geschreven door Rowe, Seth Rogen, Evan Goldberg, Dan Hernandez en Benji Samit, kijkt het verhaal terug op 15 jaar geleden toen Dr. Stockman (ingesproken door Giancarlo Esposito) op de vlucht ging en bizarre gemuteerde embryo’s creëerde. Vier van deze monsters zijn uiteindelijk ontsnapt, maar een flesje van de muterende vloeistof belandt per ongeluk in de riolen van New York, waardoor vier babyschildpadden gemuteerd raken.

Deze groeien op tot Donatello, Michelangelo, Raphael en Leonardo, gemuteerde tienerschildpadden die verlangen naar avontuur. Ze nemen het op tegen Stockman’s gemuteerde monster Superfly (Ice Cube) met de aarzelende hulp van April O’Neil (Ayo Edebiri), een student en aspirant-journalist. Ondertussen waarschuwt hun beschermheer Splinter hen dat mensen hen kunnen vangen en proberen te “melken”, zelfs als ze geen tepels hebben.

Het verhaal leidt tot een X-Men-achtig debat over de relatie tussen mensen en mutanten. Hun missie om de ondankbare en achterdochtige mensen te redden is charmant en plezierig, hoewel er kritiek is op het feit dat de schrijvers niet ingaan op het mysterie van hun namen. De schrijvers zijn duidelijk meer in hun element met popcultuurgrappen en schuwen de diepere reflectie. Misschien zal het vervolg ons naar de Uffizi in Florence brengen.

error: Kopiëren mag niet!