Nagelstylist populaire beroepskeuze onder jongeren

Op verschillende VOJ-scholen is de examenmarkt gaande. De examenmarkt houdt in, dat de leerlingen van het 10e leerjaar voor het theoretisch deel een presentatie geven middels praktische opdrachten. De leerlingen mogen een keuze maken uit verschillende onderwerpen en dit in groepsverband uitvoeren.

Er is een beoordelingscommissie en de presentaties zijn onderdeel van het examen. Na de beoordeling zal advies worden uitgebracht welke richting de leerlingen zullen kiezen in hun carrière. Een van de carrière gebieden, die veel aandacht naar zich toetrekt is de schoonheids- en cosmetische industrie, merendeels met de focus op nagelsalons. 

Jongeren voelen zich aangetrokken tot het beroep van nagelstylist, vanwege redenen zoals creativiteit, flexibiliteit met zelfstandig werken, eigen uren maken en ondernemerskansen benutten om hun eigen merk of salon te starten. Er is onder de samenleving een toenemende vraag naar persoonlijke verzorging, en zo ook naar nagelstylisten. 

Een van de jonge Surinaamse nagelstylistes, Suraya bekend als Nailsbysur, geeft aan al drie jaren bezig te zijn met haar carrière in de nagelstyling industrie. Zij heeft zichzelf middels training en scholing gemaakt tot nagelstyliste. “Er zijn wel uitdagingen in deze branche, je moet blijven oefenen en nieuwe ideeën ontwikkelen, maar het is vooral leuk. Het belangrijkste is dat mensen je werk zien, om zodoende je talenten te delen met de wereld”, aldus Suraya. 

Zij geeft aan dat er een groeiende interesse in nagelstyling is onder jongeren, maar niet iedereen begint perfect in hun werk. Er zijn veel nagelstylisten in Suriname. Maar degenen die hun werk goed doen, hebben er hard voor gewerkt. “Doorzetten is de kunst, want practise makes perfect’, aldus Suraya. 

SD

error: Kopiëren mag niet!