Het Amerikaanse congres hoort getuigenissen over een geheim UFO-programma

DOOR NINIAN CARTER
27 juli 2023 – Drie getuigen hebben onder ede getuigd aan het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over hun ervaringen met UFO’s, of zoals ze tegenwoordig worden genoemd, Unidentified Anomalous Phenomena (UAP’s).

Het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten heeft een baanbrekend panel bijeengeroepen over Unidentified Anomalous Phenomena (UAP’s), ook wel bekend als Unidentified Flying Objects (UFO’s).

In wat slechts een paar jaar geleden ondenkbaar zou zijn geweest, is de hoorzitting de meest serieuze erkenning tot nu toe dat de mysterieuze waarnemingen nauwkeurig onderzoek vereisen op het hoogste niveau van de overheid.

In de loop van twee uur op 26 juli deelden drie getuigen hun ontmoetingen met vliegende objecten die volgens hen elke uitleg tarten:

1) David Grusch, een ex-inlichtingenofficier van de luchtmacht, beweert dat de VS al tientallen jaren een geheim programma uitvoeren om UAP’s op te halen en te reverse-engineeren, en dat ze zich sinds de jaren dertig bewust zijn van “niet-menselijke” activiteiten.

Misschien nog sensationeler, antwoordde hij in antwoord op een vraag over buitenaardse wezens: “Biologicals [levensvormen] kwamen met enkele van deze [UAP] recovery’s”.

2) Ryan Graves, een voormalig gevechtspiloot van de marine, getuigde dat zijn squadron herhaaldelijk mysterieuze vliegende objecten tegenkwam die stationair konden blijven ondanks wind op orkaanniveau – en beweerde dat hij ze “elke dag gedurende minstens een paar jaar” voor de Atlantische kust zag.

3) De gepensioneerde commandant van de Amerikaanse marine, David Fravor, vertelde over een ontmoeting in 2004 met een “Tic Tac”-vormige UAP die bewoog op een manier die piloten verbijsterde.

Het Pentagon ontkent beweringen over een doofpotaffaire en zegt dat onderzoekers geen “enige verifieerbare informatie hebben ontdekt om beweringen te onderbouwen dat er in het verleden of op dit moment programma’s met betrekking tot het bezit of reverse-engineering van buitenaards materiaal hebben bestaan”.

error: Kopiëren mag niet!