WK vrouwen 2023: Lauren James schiet Engeland naar 1-0 overwinning op Denemarken

Lauren James scoorde tijdens haar eerste start op het WK voor vrouwen, leidend Engeland naar een 1-0 overwinning tegen Denemarken in Groep D. Dit betekent vrijwel zeker een plek in de knock-outfase voor de Europese kampioenen. Coach Sarina Wiegman maakte twee belangrijke wijzigingen in de vrijdagploeg, bracht Rachel Daly terug in de verdediging en plaatste James in de basisopstelling. Deze twee werkten samen om een doelpunt te scoren in de zesde minuut. Pernille Harder van Bayern München miste net een doelpunt voor Denemarken in de laatste minuten. Engeland speelt op 1 augustus tegen China in hun laatste groepswedstrijd, terwijl Denemarken dezelfde dag Haïti treft.