Examenmarkt Mulo Onverdacht trekt veel bezoekers aan

De leerlingen van leerjaar 10 te Mulo Onverdacht in Para hebben op donderdag 27 juli een Examenmarkt gehouden. Dit is een onderdeel van het examen, waarbij de leerlingen worden beoordeeld op de praktische vakken. Zij mochten een keuze maken uit verschillende onderwerpen en dit in groepsverband ten uitvoer brengen. De leerlingen worden zowel individueel als in groepsverband beoordeeld. Een beoordelingscommissie is belast hiermee. 

Na de beoordeling wordt advies uitgebracht omtrent de richting die de leerlingen zullen opgaan.

Op deze Examenmarkt hadden de leerlingen onder andere een Spa room, een nagelstudio, een restaurant, een Café en Bar, een fotostudio en een meubelbedrijf. Ook verkochten de leerlingen plantjes en tweedehands spullen. Daarnaast heeft een groep leerlingen een eigen stripverhaal met zelfgemaakte tekeningen in elkaar gezet. Vol enthousiasme lieten de leerlingen zien wat zij allemaal aan het doen waren of hadden gemaakt. Zo liet een groep jongens die een elektro opdracht had uitgevoerd zien, hoe een batterij wordt gecharged met zonne-energie. Vervolgens werd het gekoppeld aan een lampje met draden die vastgemaakt was aan een kartonhuisje, waarna er licht verscheen. Volgens de leerlingen waren ze 2-3 weken vooraf bezig geweest met de voorbereidingen. Velen gaven aan, dat ze heel erg nerveus waren. Maar, vonden het prettig dat zij hun werk mochten tonen aan een groter publiek. Een leerling die banken had gemaakt, stelt dat hij in de toekomst een eigen meubelbedrijf wil opzetten.

De Examenmarkt trok heel veel bezoekers aan. Ook de leerlingen van de omliggende scholen brachten een bezoek. Ouders, leerkrachten en genodigden stonden versteld van hetgeen de leerlingen allemaal hadden neergezet. “We zijn trots op onze leerlingen”, gaven verschillende leerkrachten aan. Een leerkracht merkte zelfs op, dat er veel toekomstige ondernemers onder de groep leerlingen is.

Ook de directrice, Imelda Zerp, gaf aan, dat ze niet ontevreden mag zijn, omdat de leerlingen, maar ook de leerkrachten, hard hun best hebben gedaan. Tegen 11 uur ’s morgens waren de meeste groepen uitverkocht. Zowel jong als oud hadden genoten van de sfeer op deze Examenmarkt.

SK

error: Kopiëren mag niet!