Verkeersovertreders nemen zekere voor onzekere: boetes worden betaald vanwege komende vakantieperiode

Het Korps Politie Suriname (KPS) meldt, dat er goede ontwikkelingen zijn bij verkeersovertreders die zich melden bij de afdeling ANRS (Automatische Nummerplaten Registratie Systeem) voor het voldoen van boetes die zij in de afgelopen tijd opgelegd kregen bij overtredingen.

Opmerkelijk is, aldus het KPS, dat een groot deel van deze groep in verband met de komende grote vakantie van plan is af te reizen naar een vakantie bestemming in het binnen- of buitenland. Ter voorkoming dat zij bijvoorbeeld op de Johan Adolf Pengelluchthaven, in de vertrek- of aankomsthal, uit de rij worden gehaald, heeft deze groep besloten vooraf de boete te betalen.

Het andere deel dat nog openstaande verkeersboetes bij de politie heeft, zal indien zij zich niet vrijwillig melden, worden opgespoord dan wel bij een eventuele verkeerscontrole worden staande gehouden. Tijdens deze acties van de politie zal de boete gelijk voldaan moeten worden of zullen de overtreders de door de verkeersrechter opgelegde periode in een strafinrichting moeten uitzitten.

De politie doet een dringend beroep op bestuurders die de afgelopen tijd na te zijn bekeurd en een snelrecht oproeping hebben ontvangen, doch de boete hiervan nog niet hebben voldaan op, om zich op de afdeling ANRS te melden voor de afhandeling hiervan. Deze afdeling is gevestigd aan de Tamanoeastraat in het gebouw van het politiebureau Latour (kamer 4). De mogelijkheid bestaat om de financiële afhandelingen ter plaatse contant te verrichten, zo niet per POS-systeem (pinpas) van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur – 11.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!