De eigenaar van de Spurs is voorafgaand aan de Amerikaanse rechtszaak gearresteerd wegens beschuldigingen van handel met voorkennis

De eigenaar van Tottenham Hotspur, Joe Lewis, is gearresteerd in de Verenigde Staten op beschuldiging van handel met voorkennis. De 86-jarige miljardair heeft zich vrijwillig overgegeven nadat hij naar de VS was gereisd om de aanklacht te beantwoorden. Volgens de aanklagers heeft Lewis werknemers en geliefden jarenlang voorzien van voorwetenschap, waarmee hij miljoenen dollars heeft verdiend. Lewis wordt samen met twee anderen aangeklaagd. Hij wordt beschuldigd van 16 gevallen van effectenfraude en drie samenzweringszaken. Zijn twee mede-samenzweerders zijn piloten die voor hem werken. Lewis, die naar schatting een fortuin van $6 miljard heeft, kocht in 2001 een meerderheidsbelang in Tottenham.

Lewis zou een van de rijkste mannen van Groot-Brittannië zijn met een fortuin ter waarde van naar schatting $ 6 miljard, waarmee hij in de jaren tachtig en begin jaren negentig zijn reputatie als valutaspeculant opbouwde.

error: Kopiëren mag niet!