Sinéad O’Connor, Ierse zangeres ‘Nothing Compares 2 U’ en meer, overleden op 56-jarige leeftijd

De Ierse zangeres Sinéad O’Connor(56), die zowel bekend werd om haar muziek als haar moeilijke leven, is volgens RTE, de Ierse publieke omroep, overleden. Het nieuws van haar dood werd bevestigd door RTE, die een familieverklaring deelde: “Het is met grote droefheid dat we het overlijden van onze geliefde Sinéad aankondigen. Haar familie en vrienden zijn er kapot van en hebben om privacy gevraagd in deze zeer moeilijke tijd.”Er was niet onmiddellijk een doodsoorzaak beschikbaar. Haar eerste album, “The Lion and the Cobra”, werd in 1987 met lovende kritieken uitgebracht, maar het was het tweede album van O’Connor, “I Do Not Want What I Haven’t Got”, dat haar doorbrak als een bekende artiest.

Haar vertolking van het Prince-nummer “Nothing Compares 2 U” schoot naar nummer 1 in 1990, gesteund door de videoclip met O’Connor, met kortgeknipt haar en een donkere coltrui.

Het nummer werd genomineerd voor meerdere Grammy’s en scoorde O’Connor-overwinningen voor zowel MTV-video van het jaar als voor beste video van een vrouwelijke artiest. In de jaren daarna raakte de singer-songwriter verwikkeld in controverses, waarbij hij ooit een foto van de paus op ‘Saturday Night Live’ scheurde, priester werd van een katholieke groep en naar sociale media ging om persoonlijke problemen en uitbarstingen te uiten. In de afgelopen jaren was O’Connor open over haar worsteling met verslaving en geestelijke gezondheid, en beschreef haar ervaringen in haar memoires uit 2021, ‘Rememberings’. De zangeres laat haar drie kinderen achter. Haar 17-jarige zoon Shane stierf in 2022.

error: Kopiëren mag niet!