Personeelsuitgaven overheid deze maand met vakantietoelage SRD 1,3 miljard

Met de uitbetaling van de vakantietoelage aan ambtenaren zullen de personeelsuitgaven van de overheid in juli op ruim SRD 1,3 miljard komen te liggen. Maandelijks liggen de personeelsuitgaven  van de overheid rond de SRD 650 miljoen. Het bedrag van SRD 650 miljoen is enigszins geflatteerd, omdat daarin niet is opgenomen de uitbetaling van sociale uitkeringen. Worden die meegenomen dan komen de maandelijkse kosten op circa SRD 840 miljoen. 

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning noemde deze cijfers onlangs tijdens het tussentijds economisch debat van de Vereniging van Economisten (VES). Hij benadrukte, dat de personeelsuitgaven van de overheid budgetneutraal worden gefinancierd. Het is dus geld dat op de begroting voor het huidige  dienstjaar staat. 

Raghoebarsing wees op het belang dat de overheid met haar uitgaven niet buiten de begroting treedt. Hij wees ook op de gevolgen daarvan, met name de toegenomen inflatie vorig jaar, toen de overheid, als gevolg van onder andere internationale stijging van prijzen, in problemen geraakte met haar begroting. Het overheidsapparaat telt circa 54.000 ambtenaren.

SS

error: Kopiëren mag niet!