“Ik vraag me af wat men van plan is te doen in het land”

“Zolang de koers stijgt, zo stijgen de planten ook in prijs denk ik”, zegt een dame een gesprek met Dagblad Surriname. “De koers gaat bijvoorbeeld 10 cent omhoog, dan groeit de plant ook 10 centimeter langer, daarom zijn groentesoorten ook zo duur. Ik vraag mij af wat men van plan is te doen in het land”, aldus de dame.

Een man zegt, dat hij ook schrikt van de prijzen van enkele groentesoorten. “Je hebt standhouders die groenten goedkoop verkopen, maar dan moet je lopen en zoeken. Maar, ik schrik vaak als ik de prijzen van de groentesoorten hoor. Vandaag een andere prijs, morgen weer een andere en zo gaat het door. Er komt maar geen eind aan deze nachtmerrie. Maar aan het eind ligt het ook aan ons als burgers. Wij moeten nu leren om zelf te planten en onze eigen dingen van de tuin gebruiken zo heb je minder problemen. Als 50% van de bevolking of zelfs 85% zelf plant, dan lost het probleem wel op.”

Een groenteverkoopster geeft aan, dat zij de groentenprijzen ook heeft moeten aanpassen, omdat het bij de groothandel ook duur is.

“Ik kan wel een korting geven, maar niet zo veel. Ook heb ik vaste klanten die op borg kopen, maar dat is alles wat ik kan doen, meer kan ik niet anders verdien ik ook niet. Het moet weer niet zo zijn dat ik een business heb en verlies leidt. Wij proberen elkaar te helpen. Maar de klus is, dat niet een ieder zo denkt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!