Tekenwedstrijd GLO-scholen Wanica Noord-West groot succes

In het kader van Wereldvoedseldag 2022 hield Lions Club Wanica samen met het districtscommissariaat Wanica Noord-West en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij een tekenwedstrijd voor alle 6e klassen van de GLO-scholen in district Wanica Bestuursressort Noord-West. De leerlingen maakten prachtige tekeningen over het thema “safe food today for a healthy tomorrow”. 

De winnaars van de tekenwedstrijd kregen als prijs een leuk presentje en voor de school met de beste tekening was de hoofdprijs een moestuin. De feestelijke oplevering van de moestuin vond vandaag, maandag 24 juli, plaats bij de M.A. Taus school, waarvan leerlingen de winnende tekeningen hadden gemaakt van geheel Wanica Noord-West volgens de beoordelingscommissie. 

Bij de oplevering waren onder andere aanwezig de districtscommissaris van Wanica Noord-West Bholanath Narain en team, bestuursleden van de Lions Club Wanica en enkele personeelsleden van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Met dit project heeft Lions Club Wanica invulling gegeven aan de Global Causes van Lions International op het gebied van honger en milieu. Honger houdt in dat iedereen in de gemeenschap toegang moet hebben tot gezond en voedzaam eten. Milieu: het duurzaam beschermen van ons milieu om het welzijn van gemeenschappen te verbeteren.

Lions Club Wanica zet zich reeds lang in voor de lokale gemeenschap door verschillende sociaal-maatschappelijke projecten op het gebied van onder andere gezondheid, welzijn, onderwijs en milieu. De club ontplooit hiervoor fundraisingsactiviteiten tijdens hoogtijdagen en andere momenten. Met de opbrengsten kan de Club deze waardevolle projecten organiseren en uitvoeren.

De tekenwedstrijd had als doel de leerlingen bewust te maken van het belang van gezonde voeding en voedselveiligheid. Lions Club Wanica hoopt dat dit project de leerlingen zal inspireren om zelf een actieve bijdrage te leveren aan het verbeteren van de voedselsituatie in hun gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!