Twee kinderen (3 en 6 jaar) overleden na vermoedelijk inademen gifstof

De twee jonge kinderen I.Z. (3) en M.B. (6) zijn zondag 23 juli vermoedelijk door het inademen van een gifstof overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van het bureau Munder kreeg van het medisch team van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) op die dag de melding, dat twee kinderen die in contact waren gekomen met een gifstof, dood het ziekenhuis waren binnengebracht. Agenten gingen naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het AZP en troffen bij aankomst de 37-jarige A.H. aan, die opgaf de stiefmoeder van de kinderen te zijn. 

Volgens haar, had zij ter bestrijding van hoofdluizen een bepaald middel gesmeerd op het hoofd van de kinderen. Op een bepaald moment raakten de kinderen vermoedelijk bij het inademen van de geur van het middel bewusteloos. Het meisje viel met haar gezicht op de vloer, waardoor zij een barst wond aan haar voorhoofd opliep. De stiefmoeder bracht de kinderen direct voor medische hulp naar de SEH van het AZP. waar een arts heeft geconstateerd dat beide kinderen al waren overleden.

De stiefmoeder is door de politie van het bureau De Nieuwe Grond opgebracht voor verhoor en na te zijn voorgeleid, heengezonden.

Hangende het onderzoek zijn de twee lichamen van Z.E. en A.M. in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!