Duitse voetbalsters winnen met ruime cijfers hun eerste WK-wedstrijd.

Bij de start van het WK hebben de Duitse voetbalsters een ruime overwinning behaald. Onder leiding van bondscoach Martina Voss-Tecklenburg won Duitsland met maar liefst 6-0 van debutant Marokko.

Al in de eerste helft stonden de Duitsers met 2-0 voor, en in de tweede helft breidden ze hun voorsprong verder uit met twee eigen doelpunten van Marokko. Duitsland heeft eerder al twee keer de wereldtitel gewonnen, namelijk in 2003 en 2007, en staat momenteel op de tweede plaats in de wereldranglijst.

Op dezelfde dag behaalden de Italiaanse voetbalsters een 1-0 overwinning op Argentinië dankzij een late treffer van Cristiana Girelli. In dezelfde groep wist Zweden met 2-1 te winnen van Zuid-Afrika.

In een andere wedstrijd van het toernooi wist de Braziliaanse aanvaller Ary Borges een hattrick te scoren tegen Panama. De wedstrijd eindigde in een 4-0 overwinning voor Brazilië. De wedstrijd vond plaats in het Hindmarsh Stadium in Australië.