China boekt vooruitgang op maanmissie met nieuwe raket en ruimtevaartuig

China is bezig met het ontwerpen van een nieuw ruimtevaartuig en een nieuwe raket, genaamd “Long March-10”, als onderdeel van zijn maanmissieplannen, met als doel om binnen dit decennium astronauten naar de maan te sturen, volgens ruimtevaartorganisatie Xinhua.

De Long March-10 is voornamelijk belast met het afleveren van het ruimtevaartuig en de maanlander in de baan om de aarde en de maan. Deze raket wordt voortgestuwd door vloeibare waterstof, vloeibare zuurstof en kerosine en is ongeveer 92 meter lang. Met een lanceringsgewicht van ongeveer 2.187 ton kan het ten minste 27 ton aan nuttige lading naar de baan om de aarde en de maan vervoeren. De eerste vlucht van de raket staat gepland voor 2027.

Volgens bureau-experts biedt dit tweedelige ontwerp met meerdere herbruikbare componenten flexibiliteit Dit tweedelige ontwerp met meerdere herbruikbare componenten biedt flexibiliteit, volgens bureau-experts.

Deze ontwikkelingen maken deel uit van het zich uitbreidende ruimteverkenningsprogramma van China, dat al belangrijke resultaten heeft opgeleverd, waaronder het sturen van sondes en rovers naar de maan en Mars. Het land heeft ook plannen onthuld om binnen tien jaar een wetenschappelijke verkenningsbasis op de zuidpool van de maan te vestigen.

error: Kopiëren mag niet!