Twee 14-jarige verdachten van inbraak woning aangehouden

De politie van het bureau Latour heeft dinsdag 17 juli de twee 14-jarige verdachten R.J. en R.M. opgespoord en aangehouden. De jongens worden ervan verdacht in mei in een woning in het ressort Latour te hebben ingebroken. De eigenares was ten tijde van de woninginbraak in Frans-Guyana. Haar broer, die in een andere woning op hetzelfde perceel woont, deed van deze inbraak aangifte.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de jongens zich via een raam toegang hebben verschaft tot het pand en de woning overhoop hebben gehaald. De broer van de bewoonster kon vanwege de afwezigheid van zijn zus niet precies aangeven wat er is buitgemaakt.

Bij een ingesteld onderzoek door de politie, kwamen de twee jeugdige verdachten in beeld, waarna het tweetal op 17 juli is opgespoord en in de kraag gevat. Hangende het onderzoek zijn R.J. en R.M. overgedragen aan de politie van de afdeling Jeugdzaken.

De jeugdigen zijn voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering gesteld, zo bericht het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!