Rondzwervend vee zorgt voor problemen en overlast

Rondzwervende dieren, zoals koeien en geiten, veroorzaken niet alleen veel schade aan tuinen en gewassen, maar zijn ook een gevaar voor het verkeer. Burgers zijn de situatie beu en delen hun klachten met de redactie van Dagblad Suriname.

Niet herkenbaar

“De dieren komen plotseling tevoorschijn als je ’s nachts met je voertuig ergens rijdt. Je weet zelf niet vanwaar er plotseling een koe voor je staat. Wat vaststaat is, dat je voertuig door een botsing met zo’n dier flinke schade kan oplopen. Het uitdeuken en spuiten van een auto is nu ook een extra financiële last in deze moeilijke financiële tijd”, zegt een bezorgde burger.

Ergste 

“Het ergste van het probleem is, is het feit dat de eigenaren van de dieren die de schade veroorzaken meestal niet zo makkelijk te vinden zijn. Vaak zijn de dieren niet voorzien van een brandmerk waaraan je bijvoorbeeld kunt aflezen wat de initialen zijn van de naam van de eigenaar. Omwonenden zouden nog een hulp kunnen zijn als het beest in de buurt heeft gezorgd voor dergelijke problemen, maar dat is echt het weinige waar je als benadeelde op kan rekenen”, geeft de bezorgde burger te kennen aan de redactie van Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!