Dit jaar komen er 3,5 miljoen toeristen aan in Oman

Dit jaar worden er naar verwachting 3,5 miljoen toeristen naar Oman verwacht. Het aantal toeristen in Oman zal naar verwachting op de middellange termijn (2023-2027) met gemiddeld 7,4 procent groeien. Dit wordt gestimuleerd door de vraag naar recreatief en commercieel toerisme, evenals hoge olieprijzen die binnenlandse investeringen stimuleren. Er is een toename van 126,7 procent in het aantal aankomende internationale vluchten naar Oman, wat wijst op een groeiend aantal inkomende toeristen.

Het Ministerie van Erfgoed en Toerisme heeft het doel om tegen 2040 jaarlijks 11 miljoen bezoekers te ontvangen en heeft verschillende nieuwe toerisme- en erfgoedprojecten gepland om de investeringen in de sector te verhogen. Het Midden-Oosten zal naar verwachting de grootste bron van aankomende toeristen zijn, gevolgd door Azië-Pacific, Europa, de VS en Afrika. Oman heeft verschillende toerismeprojecten in uitvoering en staat bekend om zijn natuurlijke attracties, dieren in het wild, historisch en cultureel erfgoed, evenals de nabijheid van toeristische markten.

Het land heeft ook een goede infrastructuur en probeert de toegankelijkheid te verbeteren door vereenvoudiging van visa en facilitering van online boekingen. Het Ministerie van Erfgoed en Toerisme speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de toeristische sector in Oman.

error: Kopiëren mag niet!