China’s Shein aangeklaagd wegens schendingen van RICO, een wet die oorspronkelijk werd gebruikt tegen de georganiseerde misdaad

Shein, een Chinese fast fashion-retailer, wordt aangeklaagd vanwege schendingen van de Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO), een wet die oorspronkelijk werd gebruikt tegen georganiseerde misdaad. De aanklacht beweert dat Shein het auteursrecht van kledingontwerpers schendt en dat dit neerkomt op afpersing.

De retailer maakt dagelijks duizenden nieuwe items en wordt ervan beschuldigd ontwerpers uit te buiten. Dit is niet de eerste moeilijkheid waar Shein mee te maken heeft gehad; eerder werd het bedrijf beschuldigd van het gebruik van dwangarbeid en vroegen wetgevers om de beursintroductie te vertragen.

Shein ontkent de beschuldigingen en zegt alle claims van inbreuk serieus te nemen. Fast fashion heeft echter ook een hoge prijs voor het milieu, met een enorme hoeveelheid afval en CO2-uitstoot als gevolg. Ondanks de milieuschade maakt Shein enorme winsten en werd het bedrijf recentelijk gewaardeerd op $100 miljard.

error: Kopiëren mag niet!