Aankomst van maximaal 2.500 leden van de Wagner Group in Wit-Rusland gemeld

Volgens het Wit-Russische oppositieplatform MotolkoPomogui zijn sinds 11 juli tussen de 2.000 en 2.500 leden van de Wagner-groep Wit-Rusland binnengekomen. Alleen al op 18 juli werden twee aankomsten van 170 tot 185 voertuigen genoteerd.

Het Wit-Russische onderzoeksteam, Gayun, voegde eraan toe dat een privévliegtuig gekoppeld aan de Wagner Group op dezelfde dag vertrok uit Wit-Rusland, na ongeveer 13 uur in het land te hebben doorgebracht. Dit was het vierde bezoek sinds 27 juni.

Na een overeenkomst tot stand gekomen door bemiddeling van de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko, werd de opstand van de Wagner-groep gestaakt. De Russische president Vladimir Poetin bood de groep drie opties: terugkeren naar huis, in Wit-Rusland blijven of een contract tekenen met Wit-Russische veiligheidsdiensten. Deze deal resulteerde in een verschuiving voor de Wagner Group, waarbij meer dan 2.000 militaire uitrustingsstukken werden overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie, waaronder tanks en meerdere raketlanceersystemen. Het Kremlin verzekerde dat de groep en haar leider niet strafrechtelijk vervolgd zouden worden.

Bron (https://www.riotimesonline.com/brazil-news/uncategorized/arrival-of-up-to-2500-members-of-the-wagner-group-in-belarus-reported/)

error: Kopiëren mag niet!