President Ali van Guyana: Spaans op scholen wordt verplicht

Ook ministers moeten Spaans gaan leren

Spaans wordt vanaf september 2023 een verplicht vak op scholen in heel Guyana; dit maakte de president van Guyana afgelopen week bekend, omdat Guyana een tekort aan verpleegsters aanpakt door zich tot Cuba te wenden.

Om te helpen bij een succesvolle overgang van deze nieuwe ontwikkeling, onthulde dr. Irfaan Ali, president, tijdens een persconferentie dat zijn regering de mogelijkheid onderzoekt om Spaanse leraren uit het buitenland aan te nemen.

Bovendien zei hij. dat hij werkt aan een volledige beoordeling van het aantal lokale leraren om te zien wie in staat is om het vak effectief te onderwijzen. Hij zei dat hoewel er capaciteit is op het secundair niveau, hij wil dat leerlingen van groep vier of vijf beginnen met het volgen van Spaanse lessen.

Ali benadrukte ook dat de regering tijdens de overgangsperiode communiceert met “bilaterale partners om personeel te lenen”, totdat Guyanese leraren in het hele land de leiding kunnen nemen om het vak te onderwijzen.

Het zijn niet alleen studenten die Spaans moeten leren. Ali wees erop dat hij ook ministers van de regering lessen zal laten volgen en hij hoopt dat de particuliere sector hetzelfde zal doen.

Guyana kampt momenteel met een tekort aan verpleegsters en daarom kondigde Ali aan dat de regering naar Havana keek om het probleem aan te pakken.

error: Kopiëren mag niet!