Stiwewa voorzitter vol lof over verloop viering 45-jarig bestaan

Stichting Wintiwai en Omgeving (Stiwewa) vierde zaterdag 15 juli haar 45-jarig bestaan. De buurtorganisatie voor jong en oud had speciaal voor deze gelegenheid een sportdag en diverse andere activiteiten georganiseerd.

De organisatie, die zich vanaf het oprichtingsjaar in 1978 inzet in de vele achtergestelde wijken van Paramaribo-Zuid, blikt tevreden terug op de viering. Voorzitter Robby Berghout is vooral ook blij met de opkomst.

“Ondanks de enorme regenval heeft 95 procent van de genodigden geparticipeerd tijdens de verjaardag receptie te Wintiwai”, laat hij weten in een reactie. Daarbij noemt Berghout ook de aanwezigheid van zowel minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken als de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee.

“Zij hebben in hun toespraken concreet toegezegd Stiwewa verder te willen en te zullen ondersteunen”, zegt Berghout enthousiast. “Beiden hebben derhalve de Stiwewa voorzitter gevraagd om hiervoor spoedig contact met hen op te nemen”, vervolgt de voorzitter van Stiwewa.

Recentelijk zei Berghout nog, dat Stiwewa vanaf het begin het alternatieve buurtwerk heeft geïntroduceerd. Naast sociaal-culturele en recreatieve activiteiten wordt er ook aandacht besteed aan maatschappelijke noden en behoeften van de buurtbewoners.

De afgelopen 5 jaren is Stiwewa uitgegroeid tot een niet meer weg te denken organisatie op het gebied van welzijn. De activiteiten voor de Stiwewa jongeren bestonden naast dammen en voetballen ook uit haken en breien, slagbal en atletiek.

Tot slot spreekt Berghout zijn oprechte dank aan de sponsoren, het Stiwewa bestuur en kaderleden, en alle aanwezigen die de viering van het 45-jarig bestaan van de organisatie hebben mogelijk gemaakt.

RB

error: Kopiëren mag niet!