Wagner Group verhuist hoofdvestiging vanuit Rusland

Het particuliere militaire bedrijf Wagner Group, gevestigd in Rusland, bevestigde de sluiting van zijn hoofdfaciliteit in Molkino, in de regio Krasnodar. Deze aankondiging, gedaan via een Telegram-kanaal dat aan de groep is gekoppeld, betekende hun verhuizing naar geheime locaties.

De beëindiging van de Molkino-basis zal officieel plaatsvinden op 30 juli. Bovendien meldde het Wit-Russische onderzoeksproject Gayun, dat de militaire ontwikkelingen in Wit-Rusland volgt, de recente aankomst van een groot konvooi van de Wagner Group nabij Osipovichi.

Deze verhuizing maakt deel uit van een bredere ontwikkeling, aangezien Wit-Rusland de aanwezigheid van Wagner Group-instructeurs binnen zijn grenzen bevestigde. Dit volgt op een overeenkomst die werd gesloten na een mislukte uitdaging van de Russische militaire leiding op 24 juni. Personeel van de Wagner Group is begonnen met het trainen van lokale troepen in Wit-Rusland.

Eerder deze week ratificeerde Wit-Rusland een pact met Rusland voor de oprichting en werking van gezamenlijke militaire trainingscentra. Details over de toekomstige rol van de Wagner Group en hun personeelssterkte in Wit-Rusland blijven vooralsnog geheim.

error: Kopiëren mag niet!