Amerikaanse onderzeeër bewapend met ballistische raketten komt Zuid-Koreaanse haven binnen

Een Amerikaanse onderzeeër uitgerust met ballistische raketten is vandaag aangekomen in de Zuid-Koreaanse havenstad Busan, volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Nationale Defensie. De onderzeeër, USS Kentucky, kan door onderzeeërs gelanceerde ballistische raketten vervoeren en markeert het eerste bezoek aan Zuid-Korea in ongeveer 40 jaar. Dit schip biedt plaats aan maximaal 20 Trident-II-raketten, elk met een bereik van ongeveer 12.000 kilometer.

Kurt Campbell, de Indo-Pacific-coördinator van de Amerikaanse National Security Council, bevestigde de aankomst tijdens een persconferentie na de inaugurele bijeenkomst van de Nuclear Consultative Group (NCG). De NCG is een nieuwe entiteit die is ontworpen om de reacties op mogelijke dreigingen vanuit Noord-Korea te coördineren.

De aanwezigheid van de USS Kentucky is een bewijs van de toezegging van de VS om de verdediging van Zuid-Korea te ondersteunen en de ontwikkeling van vernietigende wapens door Noord-Korea te beperken, zoals uiteengezet in een overeenkomst die in april is ondertekend door de presidenten van de VS en Zuid-Korea.(rio.T)

error: Kopiëren mag niet!