Geslaagd, maar nu is mijn toga gestolen!

Afgelopen donderdag hebben studenten van de middelbare scholen hun examenresultaten te horen gekregen. Zo ook de studenten van de middelbare school VWO 4 te Geyersvlijt. De voorbereidingen voor de diploma-uitreiking van de geslaagden, wat op 7 augustus zal plaatsvinden, waren al in volle gang.

De geslaagde studenten deelden met volle blijdschap hun overwinningsmoment. Helaas heeft dit blijdschap gevoel niet lang geduurd. De school werd donderdagochtend voor de zoveelste keer de dupe van diefstal. Dit keer zijn de toga’s, snacks en drank die allemaal bestemd waren voor de diploma-uitreiking, gestolen. 

Het is niet de eerste keer dat er op deze school inbraken zijn gepleegd. Voor dit schooljaar is het al de tweede keer. En sinds 2020 is het al zeven keer. Volgens een bekende van de school maakt de politie slechts een rapportage van de diefstallen. Verder komen er geen updates vanuit de politie. De studenten en docenten zijn de situatie al zat. 

Over het algemeen is de diplomauitreiking een prachtig moment in het leven van de student. Na al het harde werk en de lange studieavonden is uiteindelijk het mooie resultaat bereikt. Een studiefase in het leven van de student wordt op zo een manier feestelijk afgesloten. 

De docenten van VWO 4  zijn in de planning na te gaan wat zij met het weinige nog kunnen doen om de geslaagden alsnog een bijzondere en onvergetelijke diploma-uitreiking aan te bieden. De locatie voor de uitreiking is al bekend, het is nu een uitdaging om weer snacks, drank en presentjes aan te schaffen. Voor nu worden de eigen middelen van de school en een bijdrage van de studenten ingezet voor het aanschaffen van benodigde middelen. 

SD

error: Kopiëren mag niet!