Zes mannen na twee maanden opgepakt voor mishandelen en beroven feestganger

De zes verdachten W.B. en C.R., beiden (19), R.B. (18), W.B.(16), W.S. (25) en de 26-jarige K.D. zijn zaterdag 15 juli, na te zijn opgespoord door de recherche van Regio Midden, op hun woonadressen aangehouden.

De zes jongemannen bezochten in mei onuitgenodigd een familiefeest aan de Tout Lui Fautweg in het district Wanica. Hier brak op een bepaald moment een gevecht uit. Het zestal maakte van de ontstane chaotische situatie gebruik om een gouden halsketting van een feestganger weg te nemen, waarna zij de plek verlieten. 

De benadeelde deed aangifte bij de politie en het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Regio Midden. Het lukte de rechercheurs de verdachten in beeld te brengen. 

Uit het onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat R.B. zich eerder op die avond alleen op het feest bevond. Op straat kreeg hij ruzie  met een groep mensen die richting het feest gingen. R.B. was met zijn bromfiets gevallen en gaf hij één van de voetgangers de schuld hiervan. Hij ging tekeer met hen, maar één van de feestgangers bood flink weerstand. R.B. verliet de plek, maar kwam na geruime tijd met vijf andere jongemannen terug op het feest. Zij mishandelden en beroofden vervolgens de feestganger met wie R.B. eerder ruzie had gekregen, waarna de zes ervandoor gingen..

Na hun aanhouding werden de verdachten ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Santo Dorp. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het zestal hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld, zo meldt het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!