Drie mannen te Latour opgepakt waarvan een schoten vuurde uit rijdende auto

Agenten van het politiebureau Latour hebben donderdag 13 juli tijdens hun surveillance de drie verdachten R.P. (24), M.D. (29) en S.F.(22) aan de Latourweg, aangehouden. Dit drietal wordt ervan verdacht zich eerder die dag schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de Vuurwapenwet, zo meldt het Korps Politie Suriname.

De surveillerende agenten merkten ter hoogte van GOW2 Latour op, dat uit het voertuig waarin de verdachten zaten, twee schoten werden gelost. De bestuurder van het voertuig werd direct tot stoppen gesommeerd, waarbij de drie inzittenden staande werden gehouden. 

Bij een ingesteld onderzoek is naar voren gekomen, dat M.D. de twee schoten in de lucht heeft gelost, maar bij het zien van de politie hij het wapen uit het rijdend voertuig heeft gegooid. Bedoeld wapen behoorde toe aan R.P. die op dat moment het voertuig bestuurde. De andere verdachte S.F. heeft volgens onderzoek geen verwijtbare handelingen gepleegd. 

Met assistentie van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) werd de directe omgeving uitgekamd, maar het wapen werd niet achterhaald. Wel stuitten de agenten op een aantal patronen en waardevolle spullen.

Zowel het voertuig als de patronen en andere waardevolle spullen werden in beslag genomen, waarna de verdachten ter voorgeleiding werden overgebracht naar het politiebureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn M.D. en R.P. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld, terwijl S.F. werd  heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!