President Santokhi spreekt Vlaamse premier Jambon over verdere samenwerking

President Chandrikapersad Santokhi heeft in Brussel, België, bilateraal overleg gevoerd met de Vlaamse minister-president Jan Jambon. Tijdens het overleg zijn duidelijke afspraken gemaakt om de nauwe samenwerking tussen Suriname en Vlaanderen te heractiveren. President Santokhi heeft het bedrijfsleven  gevraagd om te investeren in de agrarische sector, havenbeheer, toerisme en vooral op het gebied van handel en energie. 

Suriname heeft ook de steun van de Vlaamse regering gevraagd om te investeren in laboratoria om duurzame voedselzekerheid te creëren en Surinaamse producten op de Belgische markt te krijgen. 

Suriname wil de samenwerking met Vlaanderen verdiepen en uitbreiden, onder andere met een voorstel om de jaarvergadering van de Taalunie in Suriname te houden. Suriname roept ook Belgische bedrijven op om te investeren in de bloeiende olie- en gassector van het land en nodigt hen uit om samenwerkingen aan te gaan met Surinaamse bedrijven. 

Er zal binnenkort een virtuele vergadering plaatsvinden tussen vertegenwoordigers van het Belgische bedrijfsleven en de Suriname Investment and Trade Agency (SITA). Een overeenkomst tussen SITA en Flanders Investment & Trade (FIT) zal worden gesloten.

error: Kopiëren mag niet!