3 jaar regering Santokhi-Brunswijk: Diepe teleurstelling en misnoegen duidelijk voelbaar 

“God alleen weet wanneer het goed komt met Suriname.” “Hij zegt elke keer wo set eng maar er is nog steeds niets te merken.” “Hij verhoogt toelagen, salarissen etcetera, maar datzelfde geld kan zodanig gebruikt worden dat bijvoorbeeld prijzen in de winkels omlaag gaan, waar iedereen dan voordeel zal hebben.” “Bij de volgende verkiezingen ga ik niet meer stemmen.” “Ik ben diep teleurgesteld, het lijkt maar op hetzelfde, allemaal zijn hetzelfde.” 

Zo klinken slechts enkele reacties van mensen in de samenleving naar aanleiding van drie jaar regering Santokhi-Brunswijk. De ontevredenheid lijkt zo goed als diep geworteld. Weinigen kijken uit naar de volgende verkiezingen. In zijn boodschap bij drie jaar regering stelt president Chandrikapersad Santokhi dat de economie goed op het traject van gezondmaking ligt. “Er zijn uitdagingen en beperkingen; vooral met de randvoorwaarden van het IMF-programma waarmee wij werken, maar we hebben ervoor gezorgd dat wij die maatregelen aangaan.” 

Echter trekken weinigen zich er wat van aan. Een burger stelt: “Ik mis steeds de cruciale mededelingen en voorlichting vanuit de regering. Ze doen steeds wat ze willen. Ze leven in een eigen wereld. Met de hoge prijzen van bijna alle essentiële zaken kom ik in ernstige problemen. Het is ondraaglijk en ik zie geen uitweg.” 

President Santokhi stelt aan de andere kant: “Een mooie toekomst ligt in het verschiet, maar dan moeten we harder gaan werken, zodat wij gezamenlijk een mooi, sterker Suriname hebben, om erin te wonen, werken en vooral een goed leven te leiden. Het zal goed komen met Suriname!”, besluit president Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!