Tijdelijk PAHO/WHO-vertegenwoordigster in Suriname ontmoet minister Ramadhin

De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) afdeling in Suriname wordt de komende zes maanden vertegenwoordigd door dr. Noreen Jack a.i. Ze heeft een officiële ontmoeting gehad met minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, om een sterke basis te leggen voor samenwerking en coördinatie. Het voornaamste doel van deze bijeenkomst was om kennis te maken en het bespreken van de lopende werkzaamheden die tot dusver zijn uitgevoerd. Het diende ook als een gelegenheid om strategieën en plannen te maken voor de komende maanden, waarbij de implementatie van effectieve volksgezondheids initiatieven en -programma’s wordt gewaarborgd.

Dr. Jack liet weten nauw te willen samenwerken met de Surinaamse overheid, lokale gezondheidsautoriteiten en diverse belanghebbenden om te zorgen voor een succesvolle implementatie van het huidige 2-jarenplan met het ministerie. Ze benadrukte het belang van het opbouwen van sterke partnerschappen, het betrekken van gemeenschappen en het inzetten van beschikbare middelen om duurzame gezondheidsresultaten te bereiken.

“We hadden vruchtbare gesprekken over verschillende onderwerpen in de gezondheidssector, zoals de hervorming van de gezondheidssector, NCD’s, geestelijke gezondheid, HIV en malaria. En ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de vooruitgang op het gebied van de uitroeiing van malaria en ik kijk ernaar uit om ook op dat gebied te blijven werken”, aldus dr Jack.

error: Kopiëren mag niet!