Israëlische ambassade hekelt Duitse geleerde die bezetting ‘apartheid’ noemt

De Israëlische ambassade heeft kritiek geuit op een Duitse geleerde, Muriel Asseburg, die de Israëlische bezetting van Palestina op de Westelijke Jordaanoever als apartheid heeft bestempeld.

De Duitse ambassade heeft Asseburg verdedigd en de methoden van onenigheid bekritiseerd.

De ruzie tussen de Israëlische ambassade en Duitse functionarissen gaat verder, waarbij de Israëlische ambassade Asseburg beschuldigt van het verspreiden van complottheorieën en terrorisme tegen Israëli’s te rechtvaardigen. In een interview sprak Asseburg over de invloed van Israël op de Duitse resolutie om de BDS-beweging als antisemitisch te bestempelen. Ze beweerde ook dat Duitsland moeite heeft om Israël te bekritiseren vanwege hun acties in Palestina vanwege de invloed die Israël heeft op de beoordeling van het Holocaust-verleden van Duitsland.

De Israëlische ambassade heeft ook verklaard dat ze “niemand zullen respecteren die Israël een apartheidsstaat noemt”. Asseburg stelde echter dat de juridische beoordeling van apartheid moet worden overgelaten aan verzoeningscommissies en het Internationaal Strafhof.

Ze adviseerde verder dat het Internationaal Strafhof misdaden onder internationaal recht in de Palestijnse gebieden onderzoekt.

error: Kopiëren mag niet!